eerste gewin is kattengespin


eerste gewin is kattengespin 1.0

wat in het begin gewonnen wordt, wordt later vaak weer verloren; men moet zich niet te zeer verheugen op een eerste winst, want die kan daarna snel weer verloren gaan
Oorspronkelijk in toepassing op een spel. In de context regelmatig geplaatst tegenover het spreekwoord De eerste klap is een daalder waard, dat het tegenovergestelde betekent.

Algemene voorbeelden


Diëten is in. Veel mensen proberen, al dan niet onder begeleiding, enkele kilootjes (of meer) te verliezen via een of ander trendy dieet. "Blijf bij het klassieke vermageringsdieet", luidt het bij het Competentie Centrum Klinische Voeding van het UZ Leuven. "En laat u begeleiden." Dat geeft immers de beste resultaten op lange termijn, want eerste gewin is vaak kattengespin.

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.1249733,

Hoe simpel maar hoe lekker kan het leven zijn. De borrel, de wijntjes en de noten en pinda's mis ik nog wel maar wat vaker een kopje thee en een verse jus doet wonderen. Het eerste gewin is kattengespin. Nu nog bewegen. Dat gaat nog niet zo lekker. Maar daar ga ik het met mijn coach over hebben.

http://www.dietistenpraktijk-gracefullfood.nl/Blog_LetsGo.html,

Ik heb veel vertrouwen in de komende wedstrijden van Amsvorde B3 en denk daarom niet dat het eerste gewin kattengespin is!

http://amsvordeb3.ditismijnteam.nl/blog/542603-eerste-gewin.....kattengespin...........html,

Natuurlijk, het eerste gewin is kattengespin, maar in het rijtje van dergelijke dooddoeners is de eerste klap ook een daalder waard. Dus behaalde Senioren 5 in zijn eerste wedstrijd een klinkende overwinning op Golfhorst.

http://www.ogcgolf.nl/3863?ditto_rf_documents=4406

De scheids beoordeelde vanuit de middencirkel dat hier sprake was van een onvervalste schwalbe en liet tot ieders verbazing gewoon doorspelen. Een typisch gevalletje van "jammer maar helaas en vette pech" maar de vette overwinning van die middag vergoedde veel zo niet alles. Is het eerste gewin kattengespin of is de eerste klap een daalder waard. We zullen het zien de komende wedstrijden.

http://www.beerseboys.nl/644/is-de-eerste-zevenklapper-van-het-vierduh-is-een-daalder-waard.html,